Nutriční hodnoty (Květák a další zelenina s párečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 748 kJ / 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,32 g |
| Tuky | 22,78 g |
| – nasycené | 10,20 g |
| – nenasycené | 12,01 g |
| –– mononenasycené | 5,90 g |
| –– polynenasycené | 6,12 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 7,42 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 986 mg |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 58,20 g |
| – cukry | 20,86 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 2 nožičky 2 nožičky kvalitních párků | Párek vepřový | 80 g |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 3 3 menší rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 PL 2 PL hrášku | Hrášek zelený | 30 g |
| 2 PL 2 PL kukuřice – ideálně čerstvé, lze mražená i sterilovaná | Kukuřice sterilovaná | 30 g |
| 100 ml 100 ml rajčatové šťávy a nebo jiné | Šťáva z rajčete | 100 ml |
| 1 PL 1 PL hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| 2 dcl 2 dcl kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sladká paprika dle vlastní chuti | Paprika červená sušená | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| pažitka (petrželka, koriandr, libeček) | Pažitka čerstvá | |
| olej (na osmažení párků a restování zeleniny) | Párek vepřový |