Nutriční hodnoty (Bramborová omáčka s majoránkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 438 kJ / 1 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,45 g |
| Tuky | 27,28 g |
| – nasycené | 7,58 g |
| – nenasycené | 11,74 g |
| –– mononenasycené | 9,26 g |
| –– polynenasycené | 2,48 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 789 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 195,80 g |
| – cukry | 21,30 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 12 kuliček 12 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách) | Sůl mořská | |
| majoránka (nejlépe čerstvá, může být i sušená) | Majoránka sušená | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |