Nutriční hodnoty (Ukrajinský boršč s pirohy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 851 kJ / 2 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 238,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 201,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,14 g |
| Tuky | 60,38 g |
| – nasycené | 27,07 g |
| – nenasycené | 25,04 g |
| –– mononenasycené | 19,00 g |
| –– polynenasycené | 6,04 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 28,29 g |
| Cholesterol | 643 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,59 g |
| Sacharidy | 261,01 g |
| – cukry | 42,21 g |
| ––– laktóza | 6,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 dkg 30 dkg hovězího masa | Hovězí kýta | 300 g |
| 30 dkg 30 dkg kostí (nejlépe morkových) | Kost hovězí | 300 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 10 dkg 10 dkg červené řepy (dávám i sterilovanou, když není čerstvá) | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hladká mouka na poprášení | Mouka pšeničná hladká | |
| 20 dkg 20 dkg brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 20 dkg 20 dkg bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/4 kg 1/4 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| droždí od oka 1 dkg | Droždí pekařské lisované | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
| cca 1/8 l cca 1/8 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 15 dkg 15 dkg vařeného masa | Vepřová kýta | 150 g |
| lžička lžička másla | Máslo kravské | |
| větší cibule | Cibule čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |