Nutriční hodnoty (Cuketová „pizza“ tří chutí a vůní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 493 kJ / 596 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,68 g |
| Tuky | 18,23 g |
| – nasycené | 4,71 g |
| – nenasycené | 8,79 g |
| –– mononenasycené | 6,33 g |
| –– polynenasycené | 2,46 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 16,32 g |
| Cholesterol | 547 mg |
| Sodík | 913 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 66,80 g |
| – cukry | 13,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg cukety | Cuketa čerstvá | 500 g |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhanky (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | 60 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| rajčatový protlak (nebo krájená rajčata v konzervě) | Protlak rajčatový | |
| pizza koření | Provensálské koření | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 plátky 2 plátky šunky | Šunka vepřová vařená | 40 g |
| žampiony | Žampion čerstvý | |
| gouda | Gouda 45% t. v s. | |
| baby špenát | Baby špenát | |
| mozzarella | Mozzarella kravská | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 plátek 1 plátek ementálu | Ementál | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| tuňák (v oleji, drcený, v konzervě) | Tuňák filet |