Hrníčkové jablkové řezy
Piškotový moučník s jablky je tady pro milovníky jednoduchých podzimních chutí. Můžete jej připravit jen ovoněný skořicí, nebo jablečnou náplň ozvláštnit přidáním kokosu a ořechů. Servírujte s kopečkem šlehačky.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 988 kJ / 5 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,31 g |
Tuky | 179,38 g |
Vláknina | 58,83 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 544 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 791,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si hlubší plech, vymažeme ho máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Krok 2: V jedné nádobě vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Během šlehání přidáme asi 4 lžíce vařicí vody. V druhé nádobě vyšleháme sníh z bílků.
Krok 3: Do nádoby se žloutky postupně zašleháme olej. Poté přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na vymazaný plech a urovnáme.
Krok 5: Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a smícháme je s kokosem, oříšky a skořicí. Tuto směs pak rovnoměrně navrstvíme na těsto (mají-li jablka příliš mnoho šťávy, tak je zlehka vymačkáme a šťávu slijeme).
Krok 6: Pečeme při 180°C asi 35 minut. Po vychladnutí pokrájíme na řezy a můžeme před podáním ozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 24. 10. 2010 16:32
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkové jablkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5Oo
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Články s tímto receptem
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 31 minutami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 3 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 5 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 5 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 6 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 6 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 7 hodinami
Komentáře (8)