Nutriční hodnoty (Litevský boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 820 kJ / 913 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,24 g |
| Tuky | 55,90 g |
| – nasycené | 29,76 g |
| – nenasycené | 24,97 g |
| –– mononenasycené | 17,14 g |
| –– polynenasycené | 7,83 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 13,55 g |
| Cholesterol | 203 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 55,05 g |
| – cukry | 20,44 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
| 100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
| 50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 100 g 100 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| 200 g 200 g moravské klobásy nebo jiné klobásy | Klobása | 200 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 22.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 dl 1 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| citronová šťáva nebo ocet | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská |