Nutriční hodnoty (Vepřové medailonky s pikantní omáčkou a hroznovým vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 606 kJ / 623 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,74 g |
| Tuky | 33,38 g |
| – nasycené | 2,43 g |
| – nenasycené | 29,86 g |
| –– mononenasycené | 20,87 g |
| –– polynenasycené | 8,99 g |
| ––– omega 3 | 2,71 g |
| Vláknina | 0,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 48,06 g |
| – cukry | 35,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 malé cibulky (jarní nebo šalotky) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 dl 2 dl červeného suchého vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 2 dl 2 dl zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 200 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky třtinového cukru | Cukr třtinový | 36 g |
| 2 lžičky 2 lžičky červeného balsamica | Ocet balsamikový bílý | 10 ml |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžičky 2 lžičky rybízového džemu | Džem z červeného rybízu | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| špetka špetka sušeného česneku | Česnek sušený | |
| 1 1 rovná lžíce Solamylu | Bramborový škrob | |
| 2 hrsti 2 hrsti drobného hroznového vína (odrůda bez pecek) | Hroznové víno čerstvé | |
| medailonky z vepřové panenky | Vepřová panenka | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |