Nutriční hodnoty (Dort Olaf)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 652 kJ / 6 131 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,32 g |
| Tuky | 111,65 g |
| – nasycené | 45,90 g |
| – nenasycené | 54,93 g |
| –– mononenasycené | 41,29 g |
| –– polynenasycené | 13,64 g |
| ––– omega 3 | 2,12 g |
| Vláknina | 17,80 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,35 g |
| Sacharidy | 1 098,34 g |
| – cukry | 864,52 g |
| ––– laktóza | 141,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Korpus 1 1 a 1/2 dávky | ||
| 4 4 vejce (bílky na sníh) | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce horké vody | Voda | 72 ml |
| 1 1 vanilka | Vanilkové lusky | |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa (na tmavý korpus) | Kakao prášek | 50 g |
| Krém | Smetana kravská sladká 35% | |
| 2 2 másla | Máslo kravské | 2 g |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 300 g 300 g moučkového cukru (prosít) | Cukr bílý | 300 g |
| 300 g 300 g polotučného sušeného mléka (prosít) | Mléko kravské polotučné sušené | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| mandlové aroma (pár kapek) | Aroma mandlové | |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vody(můžeme ještě přidat dle potřeby, ale po lžičkách) | ||
| Marmeláda dle chuti | Marmeláda jahodová |