Nutriční hodnoty (Pórkový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 161 kJ / 38 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,16 g |
| Tuky | 0,17 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,06 g |
| –– mononenasycené | 0,03 g |
| –– polynenasycené | 0,03 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 7,05 g |
| – cukry | 4,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| trocha trocha pažitky (sušené nebo čerstvé) | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička podravky nebo vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| sušený česnek (nebo stroužek čerstvého) | Česnek sušený | |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| půl kostky kostky slepičího nebo zeleninového bujonu (možno i celá) | Vývar slepičí | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| hladká mouka na zatřepání | Mouka pšeničná hladká | |
| olej | Olej řepkový |