Nutriční hodnoty (Honzova kuřecí játrová paštika)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 694 kJ / 2 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 302,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 285,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,54 g |
| Tuky | 58,82 g |
| – nasycené | 17,43 g |
| – nenasycené | 26,91 g |
| –– mononenasycené | 18,62 g |
| –– polynenasycené | 8,28 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 11,15 g |
| Cholesterol | 5,25 g |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 140,24 g |
| – cukry | 11,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg kuřecího masa (prsní řízky) | Kuře prso | 500 g |
| 1 kg 1 kg kuřecích jater | Játra kuřecí | 1000 g |
| 150 g 150 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 150 g |
| paštikové koření | Provensálské koření | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 plná lžička majoránky | Majoránka sušená | |
| kůraz 1/2 kůraz 1/2 citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1-2 dl 1-2 dl vývaru (nebo 1-2 vejce na rozředění) | Vývar masový | 150 ml |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 5 dílů 5 dílů bílého pepře | Pepř bílý | |
| 3 díly 3 díly hřebíčku | Hřebíček | |
| 2 díly 2 díly rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 díly 2 díly muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 díl 1 díl muškátového květu | Muškát květ sušený |