Kynuté vdolky

Beetty Kuchař: Beetty

Doba přípravy: 2 hodiny 20 porcí Slané pečivo 4 názory

Suroviny

Těsto:
500 g mouky hladké
250 ml vlažného mléka
1 vejce
3 lžíce oleje
balíček droždí
1 lžička cukru
špetka soli
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, sůl a vajíčko.

  2. V hrnečku si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout.

  3. Vlijeme do mouky a vypracujeme vláčné těsto – podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko.

  4. Těsto necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.

  5. Poté vyklopíme na vál a vytvoříme bochánky, které dáme na tukem vymazané plechy a ponecháme ještě asi půl hodiny odpočívat.

  6. Poté potřeme tukem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme (podle velikosti) asi 30 minut.

  7. Do těsta můžeme také přidat kmín, nebo vdolky sypat různými semínky. To už podle toho, jak má kdo co rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté vdolky

  • Beetty Beetty(neregistrovaný)

    Jana Remkova:No to říkám, neboť já jsem taky takový "pisálek":-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Beetty: Ale neříkej!!:-D:-D

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(neregistrovaný)

    Jana Remkova:děkuju, já Vás znám z časopisu pošli recept, heč ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Betynko, parádní vdolečky!:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vdolky z kynutého těsta nejlepší kynuté vdolky slané vdolky z kynutého těsta slané vdolky pečené v troubě pečené kynuté vdolky recept pečené kynuté vdolky recept kynuté těsto na vdolky vdolky na slano recept na kynuté těsto vdolky kynutý vdolek vdolky z kynutého těsta v troube slané vdolky slané kynuté vdolky pečené kynute vdolky vdolky do trouby vdolky kynuté slané vdolky vdolky slané vdolky recept vdolky z kynutého těsta v trouby