Nutriční hodnoty (Slepičí polévka pro duši)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 1 344 kJ / 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,68 g |
| Tuky | 5,23 g |
| – nasycené | 1,55 g |
| – nenasycené | 2,31 g |
| –– mononenasycené | 1,67 g |
| –– polynenasycené | 0,64 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,83 g |
| Cholesterol | 497 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 17,35 g |
| – cukry | 6,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 slepice | Slepice | |
| 10 dkg 10 dkg kureci jatra | Játra kuřecí | 100 g |
| 2 dcl 2 dcl sucheho bileho vina | Víno bílé suché | 200 ml |
| spetka spetka safranu | Šafrán sušený | |
| 1/2 1/2 pytliku kulicek pepre | Pepř černý | 0.5 g |
| sul | Sůl mořská | |
| vegeta | Kořenící směs sypká | |
| lzice lzice vinneho octa (nebo ryzoveho) | Ocet vinný bílý | |
| rapikaty celer | Celer řapíkatý | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petrzel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| snitka snitka libecku | Libeček čerstvý | |
| celer (zelena nat) | Celer bulva čerstvá | |
| petrzel (zelena nat) | Petržel kořenová čerstvá | |
| strouzek strouzek cesneku | Česnek čerstvý | |
| 1 1 cibule (i se slupkou) | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek porku | Pórek čerstvý | |
| 1/2 1/2 rajcete | Rajče červené čerstvé | 30 g |