Nutriční hodnoty (Koláč Ferdy Mravence)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 004 kJ / 2 630 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,29 g |
| Tuky | 152,77 g |
| – nasycené | 82,36 g |
| – nenasycené | 61,64 g |
| –– mononenasycené | 44,58 g |
| –– polynenasycené | 17,06 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 636 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 241,01 g |
| – cukry | 109,91 g |
| ––– laktóza | 14,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 20 g 20 g celozrnné mouky pšeničné jemné | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 20 g |
| 30 g 30 g moučkového cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 10 g 10 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| 1 PL 1 PL holandského kakaa | Kakao prášek | 15 g |
| 1 PL 1 PL mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| 60 g 60 g měkkého másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1/2 1/2 velkého vejce | Vejce slepičí | 35 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1/2 1/2 vejce | Vejce slepičí | 35 g |
| 70 g 70 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 70 g |
| 35 g 35 g moučkového cukru | Cukr bílý | 35 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 70 ml 70 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 70 ml |
| 50 g 50 g mletého máku | Mák modrý mletý | 50 g |
| 15 g 15 g moučkového cukru | Cukr bílý | 15 g |
| skořice | Skořice ceylonská |