Nutriční hodnoty (Marcipánovo skořicové uzly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
| Energie | 34 028 kJ / 8 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 183,10 g |
| Tuky | 258,10 g |
| – nasycené | 121,85 g |
| – nenasycené | 127,80 g |
| –– mononenasycené | 83,60 g |
| –– polynenasycené | 44,20 g |
| ––– omega 3 | 2,05 g |
| Vláknina | 59,80 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 1 221,10 g |
| – cukry | 222,60 g |
| ––– laktóza | 26,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 dcl 5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 droždí | Droždí pekařské lisované | |
| 150 g 150 g másla o pokojové teplotě | Máslo kravské | 150 g |
| dcl dcl krupicového cukru | Cukr bílý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mletého kardamonu | Kardamom prášek | 10 g |
| 14 dcl 14 dcl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1400 g |
| 50 g 50 g másla o pokojové teplotě | Máslo kravské | 50 g |
| 250 g 250 g marcipánu | Marcipán | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 30 g |
| vejce | Vejce slepičí | |
| cukr krystal | Cukr bílý |