

Extra jednoduchý džem
Suroviny
- 1 kg libovolného ovoce
- 1 balíček GELFIX 3:1 od Dr.Oetkera
- 1 lžička kyseliny citronové
- 350g cukru krystal
Postup přípravy receptu
Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti ).
Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do velkého hrnce na rozpálenou plotnu.Necháme 5 minut povařit, přidáme dle návodu GELFIX, opět povaříme, přidáme cukr a opět vaříme, dle druhu ovoce a dle toho, jak moc chceme kousky ovoce zachovat. Kdo má rád rozvařené, vaří déle, kdo chce kousky zachovat, povaří krátce ( cca 5 minut ).
Lžičku džemu kápneme na talířek a pokud po vychladnutí džem není dostatečně tuhý, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové.
Ještě horký džem plníme do čistých sklenic, které po uzavření otočíme na několik minut dnem vzhůru.
Poznámka od kuchařky
Dle takto jednoduchého postupu jsem letos vařila džem třešňový, broskvový, borůvkový, meruňkový a zahradní směs ( viz fotky ) a všechny nám moc chutnají. Třeba recept někoho inspiruje :).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Extra jednoduchý džem
-
super jdu dělat jablka už mám rybízový červený a bílý a s jahodama
-
Recept je opsán z obalu (návodu na použití) Gelfixu Dr. Oetkera, což by dle mého mělo být uvedeno.
-
jsou takto udělat všechny druhy slůenic nebo jen ty na závit děkuju
-
jednoduchý receptík-vyzkoušíme! Dávám bodík.