Nutriční hodnoty (Červená čočka s dýní a řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 532 kJ / 1 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,98 g |
| Tuky | 17,67 g |
| – nasycené | 8,46 g |
| – nenasycené | 8,46 g |
| –– mononenasycené | 4,63 g |
| –– polynenasycené | 3,83 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 94,20 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 971 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 171,10 g |
| – cukry | 26,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1/2 1/2 malé dýně hokkaidó | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý |