Nutriční hodnoty (Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 866 kJ / 924 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,15 g |
| Tuky | 50,69 g |
| – nasycené | 28,94 g |
| – nenasycené | 18,70 g |
| –– mononenasycené | 16,05 g |
| –– polynenasycené | 2,65 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 89,24 g |
| – cukry | 10,79 g |
| ––– laktóza | 1,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra (já si vždycky u rybářů vyprosím ještě trošku trošku jiker, pokud můj kapřík je mlíčňák nebo naopak trochu mlíčí, pokud mám jikrnáče. Ideální polévka obsahuje totiž oboje, jikry i mlíčí. A je spousta lidí, kteří vnitřnosti ani hlavu nechtějí) | Kapr | |
| sůl | Sůl mořská | |
| asi 7 kuliček asi 7 kuliček pepře | Pepř černý | |
| asi 5 kuliček asi 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| kousek kousek cibule | Cibule čerstvá | |
| asi 100 g asi 100 g kořenové zeleniny (směs mrkve, celeru a petržele) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| podle chuti muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 větší vejce - bílek zvlášť | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vrchovatá lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| asi 50-60 g asi 50-60 g čerstvé strouhanky | Strouhanka pšeničná | 55 g |
| na špičku nože na špičku nože muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| máslo | Máslo kravské | |
| bílé pečivo | Houska pšeničná |