Nutriční hodnoty (Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 866 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,15 g |
Tuky | 50,69 g |
– nasycené | 28,94 g |
– nenasycené | 18,70 g |
–– mononenasycené | 16,05 g |
–– polynenasycené | 2,65 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 89,24 g |
– cukry | 10,79 g |
––– laktóza | 1,14 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra (já si vždycky u rybářů vyprosím ještě trošku trošku jiker, pokud můj kapřík je mlíčňák nebo naopak trochu mlíčí, pokud mám jikrnáče. Ideální polévka obsahuje totiž oboje, jikry i mlíčí. A je spousta lidí, kteří vnitřnosti ani hlavu nechtějí) | Kapr | |
sůl | Sůl mořská | |
asi 7 kuliček asi 7 kuliček pepře | Pepř černý | |
asi 5 kuliček asi 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
kousek kousek cibule | Cibule čerstvá | |
asi 100 g asi 100 g kořenové zeleniny (směs mrkve, celeru a petržele) | Mrkev čerstvá | 100 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
podle chuti muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 větší vejce - bílek zvlášť | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vrchovatá lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
asi 50-60 g asi 50-60 g čerstvé strouhanky | Strouhanka pšeničná | 55 g |
na špičku nože na špičku nože muškátového květu | Muškát květ sušený | |
máslo | Máslo kravské | |
bílé pečivo | Houska pšeničná |