Nutriční hodnoty (Bramborovo-celerové pyré s jablky a šalvějí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 624 kJ / 1 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,83 g |
| Tuky | 5,97 g |
| – nasycené | 1,42 g |
| – nenasycené | 3,07 g |
| –– mononenasycené | 0,74 g |
| –– polynenasycené | 2,33 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 84,78 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,27 g |
| Sacharidy | 241,39 g |
| – cukry | 71,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg moučných brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| oříšek oříšek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| trochu trochu bílého vína | Víno bílé suché | |
| 1 lžička 1 lžička hnědého cukru | Cukr třtinový | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5-6 lístků 5-6 lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá |