Nutriční hodnoty (Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 668 kJ / 1 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,61 g |
| Tuky | 75,21 g |
| – nasycené | 21,15 g |
| – nenasycené | 46,60 g |
| –– mononenasycené | 18,16 g |
| –– polynenasycené | 28,44 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 25,25 g |
| Cholesterol | 697 mg |
| Sodík | 2,76 g |
| Sůl | 6,44 g |
| Sacharidy | 106,05 g |
| – cukry | 15,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg drobných červených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1/4 1/4 nakládané červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 200 g 200 g šunkového salámu | Měkký salám | 200 g |
| 2 2 střední kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 vařené vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jemné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 2 lžička 2 lžička octa (podle chuti) | Ocet lihový | 10 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kadeřavá petržel | Petržel kořenová čerstvá |