Rizoto na srbský způsob

Zdenka1 Kuchařka: Zdenka1

10 porcí Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

500 g libovějšího bůčku
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 -2 papriky
1 plechovka sterilovaných rajčat v rajčatové šťávě
(420 g)
sůl
pepř
čubrica
400 g rýže
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Dáme do pekáčku, přidáme sůl, pepř a čubricu.

  3. Cibuli, papriku a steril. rajčata pokrájíme, česnek nasekáme.

  4. Vše přidáme k masu a zalejeme rajčatovou šťávou z plechovky.

  5. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby.

  6. Až je maso skoro měkké, vmícháme opranou rýži a dolejeme vodou, tak, aby sahala 1 cm nad povrch.

  7. Vrátíme zpět do trouby a pečeme do té doby, než všechna tekutina vsákne a rýže změkne.

  8. Na talířích posypeme sýrem a obložíme zeleninou.

Poznámka

Je toho plný pekáček, ale u nás se tato úprava rizota těší velké oblibě a do večera je vše snězeno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto na srbský způsob

  • martiline martiline

    :-8 ... to jsme si pochutnali. Nemyslela jsem si, že z bůčku to bude taková dobrota. :-O Ty malé kostičky bůčku jsem nechala řádně vypéct na plechu v troubě a pak až přidávala přidávala rýži a vývar. Rajčata jsem vynechala, dala jsem jen půl balíčku mražené francouzské zeleniny. Dobrůtka a děkujeme za recept. :-)

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    Nejlepší srbské rizoto jsem jedl na vojně v Žilině, je to sice jednapadesát let, ale při setkání spolubojovníků vzpomínáme na rizoto a kotlíkový guláš.

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    Máte tady samé dobroty ...těžko je si kolikrát vybrat....ale určitě vyzkoušejte toto rizoto:-):yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    Jarka:Gramáž koření není v receptu uvedena. Každý se řídí svými chutěmi. Pokud bylo rizoto bez chuti, snad stačilo více okořenit, ne ? Domnívám se, že bůček je již dost mastný a na podlití stačí obyčejná voda. Alespoň v naší rodině to tak stačí. Komu to nestačí, ať podlévá vývarem. Já proti tomu nic nemám. I tak ti děkuji za tvůj názor a za komentář:-)

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Všera jsem rizoto dělala a bylo bez chuti :-( příště místo vody vývar

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Manželovi moc chutnalo. Palec nahoru:yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    chocolate:Děkuji za slova chvály a jsem ráda, že jste si pochutnali:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Přidávám bodík a děkuji za skvělý recept.Dcera měla chuť na červené:-D rizoto a recept nezklamal.Jen jsem místo bůčku použila vepřovou plec a přidala jsem o trochu více paprik.+24

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    Mandle- Výbušná ti už odpověděla, já jen dodám, že by bylo dobré čerstvá rajčara spařit a oloupat, aby jsi tam neměla slupky.:-)

    Odpovědět

  • mandle mandle(neregistrovaný)

    vybusna díky:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    mandle..a preco by to malo vadit????? smelo do toho aj cerstve, ale na tvojom mieste by som si v dobrej decke teplej vody este rozmiesala lyzicu paradajkoveho pretlaku..to ti nahradi tu stavu z plechovky.

    Odpovědět

  • mandle mandle(neregistrovaný)

    dotaz ,bude vadit když budou rajčata čerstvá :-? díky

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Zdeni to určitě udělám.Už mám uloženo a ty bod.:-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Už dlouho jsem neměla rizoto z vepřového, přitom ho mám moc ráda. Ale děti chtějí jen kuřecí, až se divím, co na tom stále mají...;-)
    +:yes:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Bezvadný recept, určitě bude můj oblíbený.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: srbské vepřové rizoto hospodské rizoto srpské rizoto srbske rizeto vepřové rizoto po srbsku rizoto džuveč rizoto z bůčku srbské risoto srbské ryzoto džuveč rizoto srbské kuřecí rizoto srbské rizito srbské červené rizoto hospodské rizoto recept srpske rizeto srbskerizoto srbský džuveč balkanske rizoto srpské ryzoto srbsky rizeto

Zapomněl/a jsem heslo