Rizoto na srbský způsob

Zdenka1 Kuchařka: Zdenka1

10 porcí Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

500 g libovějšího bůčku
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 -2 papriky
1 plechovka sterilovaných rajčat v rajčatové šťávě
(420 g)
sůl
pepř
čubrica
400 g rýže
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Dáme do pekáčku, přidáme sůl, pepř a čubricu.

  3. Cibuli, papriku a steril. rajčata pokrájíme, česnek nasekáme.

  4. Vše přidáme k masu a zalejeme rajčatovou šťávou z plechovky.

  5. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby.

  6. Až je maso skoro měkké, vmícháme opranou rýži a dolejeme vodou, tak, aby sahala 1 cm nad povrch.

  7. Vrátíme zpět do trouby a pečeme do té doby, než všechna tekutina vsákne a rýže změkne.

  8. Na talířích posypeme sýrem a obložíme zeleninou.

Poznámka

Je toho plný pekáček, ale u nás se tato úprava rizota těší velké oblibě a do večera je vše snězeno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 848 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto na srbský způsob

  • martiline martiline

    :-8 ... to jsme si pochutnali. Nemyslela jsem si, že z bůčku to bude taková dobrota. :-O Ty malé kostičky bůčku jsem nechala řádně vypéct na plechu v troubě a pak až přidávala přidávala rýži a vývar. Rajčata jsem vynechala, dala jsem jen půl balíčku mražené francouzské zeleniny. Dobrůtka a děkujeme za recept. :-)

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    Nejlepší srbské rizoto jsem jedl na vojně v Žilině, je to sice jednapadesát let, ale při setkání spolubojovníků vzpomínáme na rizoto a kotlíkový guláš.

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    Máte tady samé dobroty ...těžko je si kolikrát vybrat....ale určitě vyzkoušejte toto rizoto:-):yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    Jarka:Gramáž koření není v receptu uvedena. Každý se řídí svými chutěmi. Pokud bylo rizoto bez chuti, snad stačilo více okořenit, ne ? Domnívám se, že bůček je již dost mastný a na podlití stačí obyčejná voda. Alespoň v naší rodině to tak stačí. Komu to nestačí, ať podlévá vývarem. Já proti tomu nic nemám. I tak ti děkuji za tvůj názor a za komentář:-)

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Všera jsem rizoto dělala a bylo bez chuti :-( příště místo vody vývar

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Manželovi moc chutnalo. Palec nahoru:yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    chocolate:Děkuji za slova chvály a jsem ráda, že jste si pochutnali:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Přidávám bodík a děkuji za skvělý recept.Dcera měla chuť na červené:-D rizoto a recept nezklamal.Jen jsem místo bůčku použila vepřovou plec a přidala jsem o trochu více paprik.+24

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    Mandle- Výbušná ti už odpověděla, já jen dodám, že by bylo dobré čerstvá rajčara spařit a oloupat, aby jsi tam neměla slupky.:-)

    Odpovědět

  • mandle mandle(neregistrovaný)

    vybusna díky:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    mandle..a preco by to malo vadit????? smelo do toho aj cerstve, ale na tvojom mieste by som si v dobrej decke teplej vody este rozmiesala lyzicu paradajkoveho pretlaku..to ti nahradi tu stavu z plechovky.

    Odpovědět

  • mandle mandle(neregistrovaný)

    dotaz ,bude vadit když budou rajčata čerstvá :-? díky

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Zdeni to určitě udělám.Už mám uloženo a ty bod.:-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Už dlouho jsem neměla rizoto z vepřového, přitom ho mám moc ráda. Ale děti chtějí jen kuřecí, až se divím, co na tom stále mají...;-)
    +:yes:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Bezvadný recept, určitě bude můj oblíbený.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: srbské vepřové rizoto hospodské rizoto srpské rizoto srbske rizeto vepřové rizoto po srbsku rizoto z bůčku rizoto džuveč srbské kuřecí rizoto srbské risoto srbské ryzoto džuveč rizoto srbské rizito srbské červené rizoto hospodské rizoto recept srpske rizeto srbskerizoto srbský džuveč balkanske rizoto srpské ryzoto srbsky rizeto

Zapomněl/a jsem heslo