Nutriční hodnoty (Čočka s rajčaty, paprikou a klobásou.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 407 kJ / 1 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,27 g |
| Tuky | 7,70 g |
| – nasycené | 1,31 g |
| – nenasycené | 6,07 g |
| –– mononenasycené | 1,85 g |
| –– polynenasycené | 4,21 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 78,44 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 56 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 190,50 g |
| – cukry | 36,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 300 g |
| 3 3 špekáčky(odpovídající množství choriza klobásy) | Chorizo | |
| hovězí vývar nebo slepičí vývar (klidně i z kostky nejsme v prostřenu :) | Vývar hovězí | |
| 2 2 střední cibule (radši bílé) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 4 středně velká zralá rajčata (na vaření já stejně radši z plechovky) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 polévková lžíce drceného česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový |