Nutriční hodnoty (Řecké pěnové lívance z jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 917 kJ / 1 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 68,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,05 g |
| Tuky | 63,94 g |
| – nasycené | 28,84 g |
| – nenasycené | 24,11 g |
| –– mononenasycené | 19,77 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 2,10 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 72,69 g |
| – cukry | 22,29 g |
| ––– laktóza | 17,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 70 g 70 g mouky typu 00 | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 400 g 400 g řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | 400 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sody na pečení | Jedlá soda | 6 g |
| 1 lžíci 1 lžíci burákového oleje | Olej podzemnicový | |
| 15 g 15 g neslaného másla | Máslo kravské | 15 g |
| 1/2 hrsti 1/2 hrsti máty nakrájené nadrobno | Máta peprná list čerstvá | |
| nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| med | Med nepasterovaný | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| máslo | Máslo kravské | |
| kandované ovoce ve sladkém syrupu | Citron kandovaný | |
| sýr Manouri | ||
| zmrzlina | Zmrzlina vanilková | |
| kandované višně v sirupu | Višně kandované | |
| měkký sýr pokojové teploty | Sýr tavený | |
| rajčata v oleji olivovém | Rajčata červená sušená v oleji | |
| bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| olivy | Olivy čerstvé zralé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| feta sýr | Sýr feta | |
| čaj | Čaj černý | |
| desertní víno | Víno bílé sladké |