Nutriční hodnoty (Jablečné hrk-hrk řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 975 kJ / 3 818 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,72 g |
| Tuky | 214,23 g |
| – nasycené | 87,24 g |
| – nenasycené | 110,24 g |
| –– mononenasycené | 84,75 g |
| –– polynenasycené | 25,49 g |
| ––– omega 3 | 6,61 g |
| Vláknina | 28,20 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 643 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 381,33 g |
| – cukry | 208,86 g |
| ––– laktóza | 15,18 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
| 6 lžic 6 lžic teplé vody | Voda | 108 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 400 g 400 g jablek | Jablko čerstvé | 400 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 1 kokosový pudinkový prášek bez vaření (Crème Olé) | Puding v prášku | |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |