Nutriční hodnoty (Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 362 kJ / 2 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 330,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 326,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,81 g |
| Tuky | 49,09 g |
| – nasycené | 6,42 g |
| – nenasycené | 37,99 g |
| –– mononenasycené | 26,21 g |
| –– polynenasycené | 11,78 g |
| ––– omega 3 | 5,52 g |
| Vláknina | 16,08 g |
| Cholesterol | 770 mg |
| Sodík | 796 mg |
| Sůl | 1,96 g |
| Sacharidy | 110,92 g |
| – cukry | 85,44 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 ks 4 ks kuřecích prsíček | Kuře prso | 1400 g |
| 3 PL 3 PL oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| mletá sladká paprika (nebo směs koření na kuře - pozor na množství soli) | Paprika červená sušená | |
| hladká mouka (nemusí být) | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 hrušky (ne moc měkké) | Hruška čerstvá | 260 g |
| polosuché bílé víno | Víno bílé suché | |
| 2 2 citrony v bio kvalitě | Citrón čerstvý | 180 g |
| cca 5 5 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 2 PL 2 PL medu (nebo tmavého cukru, popř. javorového sirupu) | Med nepasterovaný | 72 g |