Nutriční hodnoty (Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 193,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 189,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,99 g |
| Tuky | 55,84 g |
| – nasycené | 26,91 g |
| – nenasycené | 25,79 g |
| –– mononenasycené | 20,73 g |
| –– polynenasycené | 5,06 g |
| ––– omega 3 | 1,32 g |
| Vláknina | 14,48 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 914 mg |
| Sůl | 2,27 g |
| Sacharidy | 24,79 g |
| – cukry | 17,84 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g hovězí kližky vcelku (nejlépe 1 celý sval) | Hovězí kližka | 900 g |
| 300 ml 300 ml hovězího vývaru (pokud nemáme, podlijeme horkou vodou) | Vývar hovězí | 300 ml |
| 200 ml 200 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 plátek 1 plátek másla silný cca 2 cm | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 kaki | Kaki čerstvé | |
| 1/4 1/4 bulvy ze středně velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 cm 2 cm celé skořice | Skořice ceylonská | |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronovou šťávu na dochucení | Šťáva z citrónu | |
| niť (na utažení masa) |