Nutriční hodnoty (Krůtí polévka paní hajné ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 3 159 kJ / 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,25 g |
| Tuky | 9,16 g |
| – nasycené | 2,18 g |
| – nenasycené | 4,42 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 1,62 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 20,56 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 132,15 g |
| – cukry | 12,32 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 ks 2 ks krůtí krk | Krůta krky | |
| 1 ks 1 ks krůtí prsní kost | Kost hovězí | |
| 1 ks 1 ks malá cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česnek | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 ks 2 ks mrkev | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 ks 1 ks petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 ks 1/4 ks celer | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2,5 l 2,5 l voda | Voda | 2500 ml |
| 4 kuličky 4 kuličky nové koření | Nové koření | |
| 6 kuličky 6 kuličky celý pepř | Pepř černý | |
| 1 ks 1 ks vejce | Vejce slepičí | 63 g |
| 100 g 100 g hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 50 g 50 g pšeničná krupice | Krupice pšeničná hrubá | 50 g |
| sůl | Sůl mořská |