Nutriční hodnoty (Mraveniště - Ameisenkuchen)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 197 kJ / 4 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,15 g |
| Tuky | 266,80 g |
| – nasycené | 167,44 g |
| – nenasycené | 88,96 g |
| –– mononenasycené | 75,95 g |
| –– polynenasycené | 13,01 g |
| ––– omega 3 | 1,34 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 303 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 360,48 g |
| – cukry | 179,50 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce - žloutky a bílky zvlášť | Vaječný žloutek | 92 g |
| 50 - 100 g 50 - 100 g krupicového cukru (v původním receptu bylo 250 g, ale vzhledem k hodně sladkému vaječnému likéru a čokoládové rýži jsem ubrala takhle hodně a nám to zcela vyhovovalo, bábovka nebyla přeslazená. Máte-li rádi hodně sladké, klidně dejte cukru víc) | Cukr bílý | 75 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 250 ml 250 ml vaječného likéru (eierkoňaku) | Likér vaječný | 250 ml |
| 1 sáček 1 sáček (13 g) kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| vanilka (dávám mletou, tak špetku) | Vanilkové lusky | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g čokoládové rýže (cukrářské zdobení) | Cukrářská rýže | 100 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |