Nutriční hodnoty (Mrkvová halva (Gajar ka halwa))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 514 kJ / 2 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 68,40 g |
– nasycené | 41,40 g |
– nenasycené | 23,30 g |
–– mononenasycené | 20,20 g |
–– polynenasycené | 3,10 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 357,03 g |
– cukry | 337,00 g |
––– laktóza | 47,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg mrkve | Mrkev čerstvá | 1000 g |
1 l 1 l plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 1000 ml |
1 hrnek 1 hrnek cukru krystal (nebo 1,5 hrnku moučkového) | Cukr bílý | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce ghee (nebo másla, oleje) | Ghí | 30 g |
5 5 zelených kardamomů | Kardamom prášek | |
možno přidat nakrájené ořechy (nebo polít čokoládovou polevou na dorty) | Vlašské ořechy |