Nutriční hodnoty (Mrkvová halva (Gajar ka halwa))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 514 kJ / 2 274 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 68,40 g |
| – nasycené | 41,40 g |
| – nenasycené | 23,30 g |
| –– mononenasycené | 20,20 g |
| –– polynenasycené | 3,10 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 218 mg |
| Sodík | 1,29 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 357,03 g |
| – cukry | 337,00 g |
| ––– laktóza | 47,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg mrkve | Mrkev čerstvá | 1000 g |
| 1 l 1 l plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 1000 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krystal (nebo 1,5 hrnku moučkového) | Cukr bílý | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce ghee (nebo másla, oleje) | Ghí | 30 g |
| 5 5 zelených kardamomů | Kardamom prášek | |
| možno přidat nakrájené ořechy (nebo polít čokoládovou polevou na dorty) | Vlašské ořechy |