

Biskupský beránek
Suroviny
- 2 skleničky polohrubé mouky
- 1 sklenička cukru
- 1 smetana ke šlehání
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
- hrst sekaných mandlí
- hrst kandovaného ovoce
- hrst čokolády
Postup přípravy receptu
Žloutky utřeme s cukry, přidáme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, zalijeme smetanou, přidáme mandle, ovoce a čokoládu a řádně promícháme.
Nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.
Pečeme v dobře vymazané a vysypané formě při 180°C.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 489 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Biskupský beránek
-
Dobrý den, dnes se ho chystám péct, ale mám podle mě takovou menší formu-neni keramická. A bojím se že mi to přeteče a nebo naopak když dám pol. Dávku aby mi vůbec vykynul. Máte někdo zkušenosti s menší formou dekuju
-
Výborný beránek dala jsem tam půlku tvarohu nemělo to chybu.Budu dělat ještě jeden.
-
Naozaj výborný
-
Je to výborný a když do těsta přidáte kokos a půlku těsta necháte bílé a druhou půlku do ní dáte kakao tak je to úžasný. Navíc ozdobit můžete limetkovou cukrovou polevou.
-
jirka:
jirka: Já ho pekla také v keramické formě při 170° 55 minut a byl výborný :) -
Nevíte náhodou kuchařinky jak se to dlouho pece? mám keramickou formu na beranka s poklopem,dekuji
-
byl rychlý a velice dobrý =
super!!!
-
Byl dobrý rychlý a povedl se.MOHU DOPORUČIT!
-
Já pekla beránka včera,ochutnali ho a dneska musím péci nového hned byl pryč.
-
-
jak dlouho se to pece prsim
-
Je to velice podobné mé tzv. Šlehačkové buchtě a ta je teda moc dobrá. Mě to připadá jako docela mňamka.