Biskupský beránek

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Ostatní 12 názorů

57

Suroviny

2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička cukru
1 smetana ke šlehání
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
hrst sekaných mandlí
hrst kandovaného ovoce
hrst čokolády
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukry, přidáme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, zalijeme smetanou, přidáme mandle, ovoce a čokoládu a řádně promícháme.

  2. Nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.

  3. Pečeme v dobře vymazané a vysypané formě při 180°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 416 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biskupský beránek

  • Mia Mia(neregistrovaná)

    Dobrý den, dnes se ho chystám péct, ale mám podle mě takovou menší formu-neni keramická. A bojím se že mi to přeteče a nebo naopak když dám pol. Dávku aby mi vůbec vykynul. Máte někdo zkušenosti s menší formou dekuju

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

    Výborný beránek dala jsem tam půlku tvarohu nemělo to chybu.Budu dělat ještě jeden.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Naozaj výborný :-*:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Je to výborný a když do těsta přidáte kokos a půlku těsta necháte bílé a druhou půlku do ní dáte kakao tak je to úžasný. Navíc ozdobit můžete limetkovou cukrovou polevou.

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka(neregistrovaná)

    jirka:

    jirka: Já ho pekla také v keramické formě při 170° 55 minut a byl výborný :)

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    Nevíte náhodou kuchařinky jak se to dlouho pece? mám keramickou formu na beranka s poklopem,dekuji

    Odpovědět

  • marid marid (neregistrovaný)

    byl rychlý a velice dobrý = :-* super!!!

    Odpovědět

  • zdena-rohlikova zdena-rohlikova

    :-KByl dobrý rychlý a povedl se.MOHU DOPORUČIT!

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Já pekla beránka včera,ochutnali ho a dneska musím péci nového hned byl pryč.:-K

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

  • alois alois(neregistrovaný)

    jak dlouho se to pece prsim

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Je to velice podobné mé tzv. Šlehačkové buchtě a ta je teda moc dobrá. Mě to připadá jako docela mňamka.:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo