Nutriční hodnoty (Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 10 958 kJ / 2 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,76 g |
| Tuky | 121,58 g |
| – nasycené | 12,98 g |
| – nenasycené | 98,44 g |
| –– mononenasycené | 69,74 g |
| –– polynenasycené | 28,70 g |
| ––– omega 3 | 8,50 g |
| Vláknina | 38,46 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 373 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 314,80 g |
| – cukry | 62,08 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg středně velký vařený brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 150 hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 100 g 100 g bramborový škrob | Bramborový škrob | 100 g |
| 2 dcl 2 dcl mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 dcl 1 dcl kvalitní rostlinný olej | Olej řepkový | 100 ml |
| 3 ks 3 ks kyselejší jablko | Jablko čerstvé | 450 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžičky 2 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 14 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |