Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá domácí šunka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

1. 11. 2016 22:31

Suroviny

Porce: 1 kg

Nutriční hodnoty

Energie4 803 kJ / 1 148 kcal
Bílkoviny210,00 g
Tuky32,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 9,52 g
Sůl23,50 g
Sacharidy5,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

malyLibor

4. 3. 2018 09:46

poljan: Jojo, tohle je opravdu poctivá šunka. Dělám ji stejně. Nevadí mi, že nemá tu umělou růžovou barvu jako ty věci, co prodávají v obchodě pod názvem "šunka". Jediné, co jsem časem změnil je, že dávám ještě méně soli - 10 g na 1 kg masa.

Milan P.

11. 1. 2017 21:59

Myslím si že je to běžná výroba domácí šunky.A nemusí být špatná.Možná se trochu nepovedly fotografie ,ale co na tom.Pokud již někdo vyráběl domácí šunku, tak ví jak na to.Popis je velice podrobný.Budu podobně vyrábět šunkový salám.A ten , kdo tvrdí , že je to prostě vařené maso , tak buď provokuje, nebo vůbec neví o čem je řeč. Ony veškeré uzeniny v dnešní době jsou "VAŘEN0 MASO"Asi bych si více pečetl , než soudil.Pokud někomu chutná lépe vařené maso z obchodu -prosím, nic proti tomu. Plně souhlasím s autorkou receptu.
Zdraví Vás Milan P.

poljan

4. 11. 2016 14:06

Madula: V domácích podmínkách těžko přesně chuť obchodové šunky zkopírovat. Nicméně se to alespoň chutí blíží, že by to chutnalo úplně jako dušené vepřové říci nemůžu, zkoušela jsem opravdu hodně postupů a receptů a tento vychází nejlépe, ale každý má jinou chuť. Dělám domácí šunku hlavně kvůli naší malé, protože ji nechci krmit chemií, solí a bůhví čím...

Madula

4. 11. 2016 00:06

........... A je to prostě vařené vepřové .................. moje vlastní zkušenost :-(( před 20 lety ve stejném šunkovaru, který je dnes v obchodě :no: :no:

poljan

2. 11. 2016 11:38

casino: pod uzávěrem :-)

casino

2. 11. 2016 09:50

"...voda by měla sahat 1 cm od uzávěru." Nad, nebo pod uzávěr?:-)

Prát, spojka: http://www.receptyonline.cz/prat-spojka-do-klobas-...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí dušená šunka recept výroba domácí šunky recept výroba domácí šunky domaci sunka domací šunka výroba domaci dušená šunka domácí vařená šunka domácí šunka recept recept na domácí salám šunkový výroba dušené šunky domácí sušená šunka vyroba šunky sunka recept domaci šunkový salám recept na vyrobu sunky dušena sunka recept na dušenou šunku dusena sunka recept domaci vyroba sunky zavařování šunky

Suroviny: kýta vepřová, sůl, cukr moučkový, voda

TopRecepty.cz

Poctivá domácí šunka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9OA