Nutriční hodnoty (Segedin à la „Šlajf“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 9 111 kJ / 2 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,40 g |
| Tuky | 87,75 g |
| – nasycené | 27,19 g |
| – nenasycené | 45,58 g |
| –– mononenasycené | 35,51 g |
| –– polynenasycené | 10,08 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 33,19 g |
| Cholesterol | 732 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 95,63 g |
| – cukry | 36,31 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
| 1 1 střední bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 1 střední červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g domácího uzeného boku | Vepřový bok uzený | 100 g |
| 700 g 700 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 700 g |
| 2 litry 2 litry zeleninového vývaru (nebo vepřového) | Vývar zeleninový | 2000 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky (mletého) nového koření | Nové koření | 2.5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 1.25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| 100 ml 100 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská |