Nutriční hodnoty (Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 20 016 kJ / 4 784 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 235,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 170,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,00 g |
| Tuky | 192,09 g |
| – nasycené | 60,61 g |
| – nenasycené | 125,88 g |
| –– mononenasycené | 92,20 g |
| –– polynenasycené | 33,68 g |
| ––– omega 3 | 1,87 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,82 g |
| Sacharidy | 512,55 g |
| – cukry | 32,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5-2 kg 1,5-2 kg kachna | Kachna | 1750 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 50-100 ml 50-100 ml vody | Voda | 75 ml |
| jablka (nebo cibule) | Jablko čerstvé | |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 750 g 750 g předem uvařených brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 500 g 500 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 500 g |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| sůl | Sůl mořská |