Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 16

Energie7 104 kJ /
1 698 kcal
Bílkoviny188,43 g
– z toho živočišné bílkoviny177,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,43 g
Tuky67,77 g
– nasycené15,77 g
– nenasycené43,62 g
–– mononenasycené19,40 g
–– polynenasycené24,22 g
––– omega 31,10 g
Vláknina30,93 g
Cholesterol 1,89 g
Sodík 991 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy73,54 g
– cukry13,28 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 vepřové hlavy Vepřová hlava (jedlý podíl)
1 1 koleno Vepřové koleno bez kosti
1 1 vepřové srdce Srdce vepřové
1 1 slezina Slezina vepřová
1/2 kg 1/2 kg jater Játra vepřová 500 g
1 1 jazyk Jazyk vepřový
1/2 kg 1/2 kg vepřové kůže Vepřová kůže 500 g
sůl Sůl mořská
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
12 kuliček 12 kuliček celého pepř Pepř černý
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu Tymián sušený 2.5 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
1 1 malá mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1 1 jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá
8 stroužků 8 stroužků česneku Česnek čerstvý 56 g
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
1 lžička 1 lžička mletého nového koření Nové koření mleté 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře Pepř černý 2.5 g
1 lžíce 1 lžíce majoránky Majoránka sušená 20 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.