Nutriční hodnoty (Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
Energie | 7 104 kJ / 1 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 177,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,43 g |
Tuky | 67,77 g |
– nasycené | 15,77 g |
– nenasycené | 43,62 g |
–– mononenasycené | 19,40 g |
–– polynenasycené | 24,22 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 30,93 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 73,54 g |
– cukry | 13,28 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 vepřové hlavy | Vepřová hlava (jedlý podíl) | |
1 1 koleno | Vepřové koleno bez kosti | |
1 1 vepřové srdce | Srdce vepřové | |
1 1 slezina | Slezina vepřová | |
1/2 kg 1/2 kg jater | Játra vepřová | 500 g |
1 1 jazyk | Jazyk vepřový | |
1/2 kg 1/2 kg vepřové kůže | Vepřová kůže | 500 g |
sůl | Sůl mořská | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
12 kuliček 12 kuliček celého pepř | Pepř černý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |