Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 427 kJ / 3 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,50 g |
| Tuky | 128,46 g |
| – nasycené | 44,87 g |
| – nenasycené | 77,55 g |
| –– mononenasycené | 53,10 g |
| –– polynenasycené | 24,45 g |
| ––– omega 3 | 1,95 g |
| Vláknina | 32,50 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 944 mg |
| Sůl | 2,08 g |
| Sacharidy | 619,82 g |
| – cukry | 340,32 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 130 g 130 g práškového cukru | Cukr bílý | 130 g |
| 130 g 130 g Hery nebo jiného margarínu na pečení | Margarín | 130 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 750 g 750 g jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| 4 lžice 4 lžice krystalového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 100 g 100 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 100 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 4 lžíce 4 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 60 g |