Nutriční hodnoty (Ořechový dort podle M. Janků-Sandtnerové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 840 kJ / 4 742 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 91,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,00 g |
| Tuky | 303,50 g |
| – nasycené | 48,80 g |
| – nenasycené | 199,70 g |
| –– mononenasycené | 53,70 g |
| –– polynenasycené | 146,00 g |
| ––– omega 3 | 22,80 g |
| Vláknina | 22,60 g |
| Cholesterol | 2,59 g |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 342,50 g |
| – cukry | 272,70 g |
| ––– laktóza | 10,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 300 g |
| 50 g 50 g dětských piškotů | Piškoty | 50 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| 100 g 100 g čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 100 g |
| 1 KL 1 KL mleté kávy | Káva mletá | 5 g |
| 1 1 vanilkový cukr (v originále "tlučená vanilka") | Cukr vanilkový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |