Nutriční hodnoty (Závin z bramborového těsta na slano i na sladko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 23 303 kJ / 5 570 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 107,75 g |
| Tuky | 307,23 g |
| – nasycené | 114,81 g |
| – nenasycené | 163,87 g |
| –– mononenasycené | 91,30 g |
| –– polynenasycené | 72,57 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 80,10 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 6,55 g |
| Sůl | 16,30 g |
| Sacharidy | 508,45 g |
| – cukry | 47,45 g |
| ––– laktóza | 8,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor den předem uvařených | Brambor zimní | 800 g |
| 400 g 400 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 400 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 50 g 50 g sýru strouhaný do slaného těsta | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| trochu trochu cukru do sladkého těsta | Cukr bílý | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 250 g 250 g mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 100 ml 100 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| červená kapie | Paprika červená čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| grilovací koření | Grilovací koření |