

Pražma pečená na bylinkách
Suroviny
- Pražma (mražená)
- Sůl
- Pepř
- Bazalka
- Citrónová kůra
- Tymián
- Olivový olej
- Brambory
Postup přípravy receptu
V hrníčku si rozmícháme olivový olej a všecno koření.
Ryby dobře omyjeme vodou a promažeme zevnitř i zvenku kořenící směsí. Necháme uležet cca 2 hodiny v chladu.
Mezitím si povaříme brambory ve slupce (malé brambory) asi 20 minut.
Do pekáčku dáme uvařené brambory rozkrojené na půl, pomažeme kořenicí směsí, do brambor vložíme naložené ryby a dáme péci do středně vyhřáté trouby.
Pečeme cca 30 minut. Během pečení ryby obracíme a vždy navrch dáme plátek másla.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pražma pečená na bylinkách
-
David:pražma v mikrovlnce? to si tomu dal..mikrovlnka je zabijak, vse co do ni strcis znicis..
-
Děkuji za recept.Pražma se mi už pomalu rozmrazuje a zítra bude k obědu.Už se těším.
-
Výborná ryba
(taky není často
), měli jsme jen se salátem
14
-
David:chyba, ryba by se myslím měla rozmrazovat pomalu. Jinak ztratí vodu a není dobrá.
David: -
Fakt skvele !!! Palec hore a 1*
-
jdu na to, Pražma už tancuje v mikrovlnce , až roztaje, zkusim :))
-
-
mám tady dva kousky pražmy, takže už mám i recept, zaujal mě...
akorát jako příloha budou hranolky...
-
To by som si dala
-
vybusna:
no měla jsem trošku méně času a více starostí. Kupujeme byt a brzo bude stěhování
Ale pak bude i nová kuchyň tak to doženu
-
semy!!!!!!!!!!!!!!!! boze a ty si kde bola!!!!!!!!!tipujem, ze od vianoc si tu vobec nebola....velky brat ta sleduje
-
-
Zdravé a chutné jídlo - to si zaslouží ode mne 1* Bodík také
-
Říkám si tady nahlas "sakra, co je to pražma" a za zády se mi ozve přítel, "to je ryba, matko"
A taky, že jo!!
Ryby miluji a ty brambůrky k tomu v té šlupce...Mńááám!!
+