Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Velikonoční kulajda)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 666 kJ /
876 kcal
Bílkoviny41,91 g
– z toho živočišné bílkoviny39,91 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,00 g
Tuky61,48 g
– nasycené30,51 g
– nenasycené22,43 g
–– mononenasycené19,30 g
–– polynenasycené3,13 g
––– omega 30,39 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy37,68 g
– cukry20,38 g
––– laktóza19,38 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
4 4 šalotky Šalotka čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 hrst 1 hrst mražených hřibů Hřib čerstvý
3 listy 3 listy kapusty Kapusta hlávková čerstvá
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 špetka 1 špetka majoránky Majoránka sušená
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
0,5 l 0,5 l zbylé koprové polévky (nemusí být)
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
smetana ke šlehání (dle potřeby) Smetana kravská sladká 30%
1 kostka 1 kostka houbového bujónu Bujón houbový
1 1 naťová zelená cibulka Cibulka jarní čerstvá
zelená petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.