Dort Pavlova

RadkaS Kuchařka: RadkaS

Doba přípravy: příprava 10 min., pečení 1,30 hod. 6 porcí Dorty 52 názorů

Suroviny

4 bílky
200 g cukru krupice
1 kávová lžička octu nebo bílého octu
1 kávová lžička vanilkového aroma
1 zarovnaná polévková lžíce škrobu
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme bílky ve sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho, až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty.

  2. Potom přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháváme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.

  3. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.

  4. Pečení: předehrát troubu na 150 C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 C a pečeme 1 hod.15 min.

Poznámka

Při pečení ani poté se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a péci dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě.

Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, zvlášť maliny s cukrem a smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 275 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dort Pavlova

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Přidávám se.. nebyla jsem nikdy kámoška s makronkami, pusinkami..na kolik tyhle veci miluju. O Pavlově jsem "snila" už dlouho, udělala jsem zkušební z půl dávky a nemám slov. Lahoda, vynikající. Dala jsem šlehačku a rozmixované borůvky. Je to lehoučké, rozplývavé, jako ten nejsladší sen.:-)
    Kdyby náhodou někdo viděl moji ódu, poraďte mi.?v neděli pojedu "na čisto"... A brala bych radu.. šlehačka raději se stužovačem? A mixované ovoce nad nebo pod šlehačku... Chci dát zase borůvky a asi nasekané pistácie.
    Použila jsem škrob z tapioky a ocet (obyč., přiznávám) a úplně bez problémů.
    Krájet to šlo taky krásně, nepraskalo to, no pohádka.

    Odpovědět

  • kimajda kimajda

    Chtěla bych moc poděkovat za recept a hlavně za dobře popsaný postup :yes: , zkoušela jsem plno receptů ,ale podle vašeho receptu se mi konečně povedl ,dortík je výbornej :-K všem moc chutnal <3 ted ho budu péct častěji , všem ho doporučuju:-D

    Odpovědět

  • maja7 maja7

    Vyborny recept, vsem moc chutnalo, dekuji!

    Odpovědět

  • szabka szabka

    Poprvé jsem se pustila do dortu Pavlova a vybrala jsem si tento recept.
    Musím říct, že se povedl na 1* :yes: .
    Nestačila jsem bohužel udělat foto, protože do 15 minut byl snědený.
    Doufám, že se mi příště opět tak povede... :-8
    Díky za tento recept. :-K

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Tak teď jsem ho dala do trouby tak jsem zvědavá jak to dopadne:-D

    Odpovědět

  • bubutop bubutop

    Luxusní záležitost, díky za recept, přikládám fotku :-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Moje babička dělávala zase trochu jinou variantu. Udělala z tohoto bílkového těsta dvě placky, upekla tak jak je zde uvedeno. Potom jednu placku pokapala /dosti vydatně/ silnou černou kávu, rozetřela na ni ušlehanou šlehačku, položila na to další placku, opět pokapala kávou a nahoru znovu šlehačku. Dort nechat v lednici dostatečně vychladit a proležet. Je to moje nejoblíbenější sladkost, ale ty kalorie !!!

    Odpovědět

  • RadkaS RadkaS(autorka receptu)

    rebeka: Krasne fotecky !! Krasna Pavlova !!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    posílám bodík a foto... jenom malinko jinak jsem postupovala, dnes jsem tento skvost dělala poprvé, ale rozhodně ne naposledy, je to luxusní:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě je v troubě;-) jsem zvědavá jak dopadne;-)
    Dopisuji : dopadla kupodivu velmi dobře, ještě je ve vypnuté troubě, zítra ráno ozdobím a možná dám i fotku;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Kukuřičná mouka?
    Recept je tu pomalu 4 roky, tak proč za tu dobu administrátor neopravil v rcp renonc vzniklý patrně blbým překladem do češtiny? Ne každý čte komentáře...
    Do PAVLOVA se dává škrob a je jedno jaký.
    Škrob může být:
    kukuřičný (Gustin, Maizena)
    bramborový (Solamyl, Amylon)
    ságo, manioka (tapioka) - ale tyto v Pavlova odzkoušené nemám...

    Odpovědět

  • Jitiska Jitiska(neregistrovaná)

    jo dala jsem to do lednice,ale už při pečení jsem viděla jak tam stíká ta cukrová voda,ale jinak je super

    Odpovědět

  • RadkaS RadkaS(autorka receptu)

    Jitiska: to nemam tuseni, nikdy se mi to nestalo. Nemela jste to v lednicce? To je asi tak jedine co me napada? Zkuste tu zrychlenou verzi :-) . :-p

    Odpovědět

  • Jitiska Jitiska(neregistrovaná)

    Dobrý den,pekla jsem dort je výbornej,ale spodek dortu nemám křupavej mám tam takovou cukrovou vodu.čím to je

    Odpovědět

  • Jarmi Jarmi(neregistrovaný)

    Já jsem se dnes odhodlala a je v troubě. Dala jsem kukuřičnou mouku. Budu čekat na výsledek. Šlehačku doma nemám, tak až zítra.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: pavlův dort pavlův dort recept moučník pavlova recept na pavlův dort video dort pawlova dort z bílků recept na dort recept na dort z bílků dort recept dortpavlova bilkovy dort pawlova dort bezlepkový dort recept bezlepkový dort australský bílkový dort australský bílkový dort recept dort zákusek pavlova jak udělat dort dortíky pavlova

Zapomněl/a jsem heslo