

Dort Pavlova
Suroviny 6 porcí
- 4 bílky
- 200 g cukru krupice
- 1 kávová lžička octu nebo bílého octu
- 1 kávová lžička vanilkového aroma
- 1 zarovnaná polévková lžíce škrobu
Postup přípravy receptu
Vyšleháme bílky ve sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho, až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty.
Potom přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháváme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.
Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
Pečení: předehrát troubu na 150 C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 C a pečeme 1 hod.15 min.
Poznámka od kuchařky
Při pečení ani poté se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a péci dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě.
Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, zvlášť maliny s cukrem a smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dort Pavlova
-
Super dort, recept jednoduchý, krásně se dělal a výsledek vynikající
Velmi žravý!!
-
Recept jednoduchý, výsledek skvělý a chutný! Nazdobeno šlehačkou, čerstvými jahodami a mraženými borůvkami, posypáno opraženými mandlemi, foto přidám. Děkuji
-
Skvělý recept, návštěva byla nadšená, určitě zopakuji
. Dovolila jsem si přidat fotku.
-
Přidávám se.. nebyla jsem nikdy kámoška s makronkami, pusinkami..na kolik tyhle veci miluju. O Pavlově jsem "snila" už dlouho, udělala jsem zkušební z půl dávky a nemám slov. Lahoda, vynikající. Dala jsem šlehačku a rozmixované borůvky. Je to lehoučké, rozplývavé, jako ten nejsladší sen.
Kdyby náhodou někdo viděl moji ódu, poraďte mi.?v neděli pojedu "na čisto"... A brala bych radu.. šlehačka raději se stužovačem? A mixované ovoce nad nebo pod šlehačku... Chci dát zase borůvky a asi nasekané pistácie.
Použila jsem škrob z tapioky a ocet (obyč., přiznávám) a úplně bez problémů.
Krájet to šlo taky krásně, nepraskalo to, no pohádka. -
Chtěla bych moc poděkovat za recept a hlavně za dobře popsaný postup
, zkoušela jsem plno receptů ,ale podle vašeho receptu se mi konečně povedl ,dortík je výbornej
všem moc chutnal
ted ho budu péct častěji , všem ho doporučuju
-
Vyborny recept, vsem moc chutnalo, dekuji!
-
Poprvé jsem se pustila do dortu Pavlova a vybrala jsem si tento recept.
Musím říct, že se povedl na 1*.
Nestačila jsem bohužel udělat foto, protože do 15 minut byl snědený.
Doufám, že se mi příště opět tak povede...
Díky za tento recept. -
Tak teď jsem ho dala do trouby tak jsem zvědavá jak to dopadne
-
Luxusní záležitost, díky za recept, přikládám fotku
-
Moje babička dělávala zase trochu jinou variantu. Udělala z tohoto bílkového těsta dvě placky, upekla tak jak je zde uvedeno. Potom jednu placku pokapala /dosti vydatně/ silnou černou kávu, rozetřela na ni ušlehanou šlehačku, položila na to další placku, opět pokapala kávou a nahoru znovu šlehačku. Dort nechat v lednici dostatečně vychladit a proležet. Je to moje nejoblíbenější sladkost, ale ty kalorie !!!
-
rebeka: Krasne fotecky !! Krasna Pavlova !!
-
posílám bodík a foto... jenom malinko jinak jsem postupovala, dnes jsem tento skvost dělala poprvé, ale rozhodně ne naposledy, je to luxusní
-
Právě je v troubě
jsem zvědavá jak dopadne
Dopisuji : dopadla kupodivu velmi dobře, ještě je ve vypnuté troubě, zítra ráno ozdobím a možná dám i fotku -
Kukuřičná mouka?
Recept je tu pomalu 4 roky, tak proč za tu dobu administrátor neopravil v rcp renonc vzniklý patrně blbým překladem do češtiny? Ne každý čte komentáře...
Do PAVLOVA se dává škrob a je jedno jaký.
Škrob může být:
kukuřičný (Gustin, Maizena)
bramborový (Solamyl, Amylon)
ságo, manioka (tapioka) - ale tyto v Pavlova odzkoušené nemám... -
jo dala jsem to do lednice,ale už při pečení jsem viděla jak tam stíká ta cukrová voda,ale jinak je super