Dort Pavlova

RadkaS Kuchařka: RadkaS

Doba přípravy: příprava 10 min., pečení 1,30 hod. 6 porcí Dorty 51 názorů

Suroviny

4 bílky
200 g cukru krupice
1 kávová lžička octu nebo bílého octu
1 kávová lžička vanilkového aroma
1 zarovnaná polévková lžíce škrobu
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme bílky ve sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho, až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty.

  2. Potom přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháváme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.

  3. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.

  4. Pečení: předehrát troubu na 150 C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 C a pečeme 1 hod.15 min.

Poznámka

Při pečení ani poté se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a péci dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě.

Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, zvlášť maliny s cukrem a smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 979 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dort Pavlova

  • kimajda kimajda

    Chtěla bych moc poděkovat za recept a hlavně za dobře popsaný postup :yes: , zkoušela jsem plno receptů ,ale podle vašeho receptu se mi konečně povedl ,dortík je výbornej :-K všem moc chutnal <3 ted ho budu péct častěji , všem ho doporučuju:-D

    Odpovědět

  • maja7 maja7

    Vyborny recept, vsem moc chutnalo, dekuji!

    Odpovědět

  • szabka szabka

    Poprvé jsem se pustila do dortu Pavlova a vybrala jsem si tento recept.
    Musím říct, že se povedl na 1* :yes: .
    Nestačila jsem bohužel udělat foto, protože do 15 minut byl snědený.
    Doufám, že se mi příště opět tak povede... :-8
    Díky za tento recept. :-K

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Tak teď jsem ho dala do trouby tak jsem zvědavá jak to dopadne:-D

    Odpovědět

  • bubutop bubutop

    Luxusní záležitost, díky za recept, přikládám fotku :-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Moje babička dělávala zase trochu jinou variantu. Udělala z tohoto bílkového těsta dvě placky, upekla tak jak je zde uvedeno. Potom jednu placku pokapala /dosti vydatně/ silnou černou kávu, rozetřela na ni ušlehanou šlehačku, položila na to další placku, opět pokapala kávou a nahoru znovu šlehačku. Dort nechat v lednici dostatečně vychladit a proležet. Je to moje nejoblíbenější sladkost, ale ty kalorie !!!

    Odpovědět

  • RadkaS RadkaS(autorka receptu)

    rebeka: Krasne fotecky !! Krasna Pavlova !!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    posílám bodík a foto... jenom malinko jinak jsem postupovala, dnes jsem tento skvost dělala poprvé, ale rozhodně ne naposledy, je to luxusní:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě je v troubě;-) jsem zvědavá jak dopadne;-)
    Dopisuji : dopadla kupodivu velmi dobře, ještě je ve vypnuté troubě, zítra ráno ozdobím a možná dám i fotku;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Kukuřičná mouka?
    Recept je tu pomalu 4 roky, tak proč za tu dobu administrátor neopravil v rcp renonc vzniklý patrně blbým překladem do češtiny? Ne každý čte komentáře...
    Do PAVLOVA se dává škrob a je jedno jaký.
    Škrob může být:
    kukuřičný (Gustin, Maizena)
    bramborový (Solamyl, Amylon)
    ságo, manioka (tapioka) - ale tyto v Pavlova odzkoušené nemám...

    Odpovědět

  • Jitiska Jitiska(neregistrovaná)

    jo dala jsem to do lednice,ale už při pečení jsem viděla jak tam stíká ta cukrová voda,ale jinak je super

    Odpovědět

  • RadkaS RadkaS(autorka receptu)

    Jitiska: to nemam tuseni, nikdy se mi to nestalo. Nemela jste to v lednicce? To je asi tak jedine co me napada? Zkuste tu zrychlenou verzi :-) . :-p

    Odpovědět

  • Jitiska Jitiska(neregistrovaná)

    Dobrý den,pekla jsem dort je výbornej,ale spodek dortu nemám křupavej mám tam takovou cukrovou vodu.čím to je

    Odpovědět

  • Jarmi Jarmi(neregistrovaný)

    Já jsem se dnes odhodlala a je v troubě. Dala jsem kukuřičnou mouku. Budu čekat na výsledek. Šlehačku doma nemám, tak až zítra.

    Odpovědět

  • Renča Renča(neregistrovaná)

    I když jí vyndáte z trouby trochu popraskanou, nevadí, šlehačka vše zakryje. Nejlépe nakrájet na kousky za studena a potom ozdobit jeden kousek který dáte na talíř a ostatní nechat v ledničce zabalené v alobalu na další dny

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: pavlův dort pavlův dort recept moučník pavlova recept na pavlův dort video dort pawlova dort z bílků recept na dort z bílků recept na dort dort recept bilkovy dort dortpavlova bezlepkový dort recept bezlepkový dort australský bílkový dort australský bílkový dort recept dort jak udělat dort zákusek pavlova australsky dort pawlova dort

Zapomněl/a jsem heslo