Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová kotleta po řeznicku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie4 765 kJ /
1 139 kcal
Bílkoviny48,63 g
– z toho živočišné bílkoviny41,90 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,73 g
Tuky80,10 g
– nasycené41,91 g
– nenasycené35,81 g
–– mononenasycené28,14 g
–– polynenasycené7,67 g
––– omega 30,30 g
Vláknina18,98 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,65 g
Sacharidy51,00 g
– cukry35,58 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 vepřových kotlet (asi 2 cm silných (celkem asi 1100 g) Vepřová kotleta s kostí
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
mouka na obalení Mouka pšeničná hladká
3 lžíce 3 lžíce sádla Sádlo vepřové 45 g
1 hrnek 1 hrnek jemně usekané cibule Cibule čerstvá 250 g
1 stroužek 1 stroužek česneku také jemně usekaný Česnek čerstvý 7 g
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky Paprika červená sušená 10 g
1 1 hrnek kuřecího vývaru i z kostky Vývar kuřecí
1/4 hrnku 1/4 hrnku rajského protlaku (Ne kečup!!!) Protlak rajčatový 62.5 g
1 lžička 1 lžička mouky na zahuštění Mouka pšeničná hladká 5 g
1 hrnek 1 hrnek zakysané smetany (šlehačky) Smetana kravská zakysaná 12% 250 ml
170 g 170 g vařené šunky (nakrájené na nudličky (julienne) 30 x 3 x 3 mm) Šunka vepřová vařená 170 g
170 g 170 g křupavých sterilovaných okurek( nakrájených julienne jako šunka)

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.