Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Rajčatový protlak

Pokud pěstujeme rajčata a zvažujeme, jak zužitkovat bohatou úrodu, jistě oceníme recept na domácí protlak. Jakmile ho jednou vyzkoušíme z vlastních rajčátek, která jsou plná chuti a vůně, o kupovaný ztratíme zájem.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 140 min

150 min (10 min příprava + 140 min tepelná úprava)

8. 9. 2009 19:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše chalupářská kuchařka
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše chalupářská kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie586 kJ / 140 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,00 g
Sůl30,00 g
Sacharidy35,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

20. 8. 2022 08:22

SuziSmysl: nevyhadzuj....pri vareni polievky, omacky a pod. budes solit opatrne.

SuziSmysl SuziSmysl

19. 8. 2022 19:26

Škoda, že jsem si nepřečetla komentáře (počítala jsem s tím, že když recept má 4,9* tak nebude třeba). Nehorázně přesolené ???????????? pokud to nespravím cukrem tak vyhodím zbytečně rajčata.

tejaja tejaja

15. 8. 2022 06:52

Borkulik: Ďakujem. :-K

Borkulik

14. 8. 2022 21:55

Pro inspiraci skvělé. Asi po hodině vaření jsem přepasírovala a dávám do mražáku. Jenom je třeba ubrat sůl. Dala jsem 20g a ještě to chce malinko míň... Vaření zdar!

Majkaa

9. 8. 2022 16:42

Protlak jsem vařila z masitých rajčat, které jsem před vařením oloupala. Cukr a sůl jsem dala jen polovinu. Je moc dobrý<3 Rajčata jsem rozmixovala před i po vaření.

mlsoun

2. 8. 2022 12:10

Protlak vydrží ve sklepě několik let.

Hana

16. 8. 2017 19:59

:-O dost slané!! Stačilo by 20g na kg protlaku

tejaja tejaja

6. 8. 2017 19:23

martinice: Aj to je možnosť. :-) Ale ak dám na 1 kg pretlaku 35 g cukru, tak je to rovnaké univerzálne použitie, pretože ten cukor nič neosladí, len vyrovná chuť. ;-)

martinice

6. 8. 2017 18:44

Rajčata umelu a svářím do hustoty potom propasíruji dam do skleniček a zavářím 25 min. na 80 stp. nedávám žádný cukr ani sůl-univerzální použití.:-):-):-):yes::yes::yes::yes:Anna-Vlasta-HJ@seznam.cz

lenka-k

21. 8. 2016 12:22

Výborný,jednoduchý recept. Po přečtení komentářů jsem ubrala trochu sůl (20 g na kilo protlaku) a je úžasný. Už se těšim na rajskou omáčku,popř. na omáčku na špagety.:yes:

tejaja tejaja

2. 12. 2015 17:21

sisi: :-) Paradajkový pretlak nepoužívam na pitie, ale na varenie. A 35 g cukru na 1 kg pretlaku nepovažujem za sladenie. Mimochodom, zdravšie stravovanie neznamená kompletné vyradenie cukru. Možno paradajky, ktoré niekoľkokrát postriekate, sú oveľa nezdravšie ako mojich 35 g cukru.:-);-)

sisi

2. 12. 2015 01:28

Ja robím rajčinový pretlak tak isto až na to, že osolím ho len veľmi máličko a cukor nedávam vôbec.Tie rajčiny sú zrelé a dosť sladké, vhodné aj bez ďalšej úpravy vypiť. Ako keby ste si dali čerstvé rajčiny. A potom, je o čosi zdravší.:-)

sefrovka sefrovka

22. 9. 2015 21:53

uvařeno, vyzkoušeno:-p

pavlousek4

7. 9. 2015 12:18

Výborný,jen jsem dala méně soli:yes::-p

ota

28. 8. 2015 11:59

I já jsem dal sůl podle návodu. Fakt hodně slané (ale to nevadí, alespoň se to nemusí tolik solit v pokrmu). Nezapomenout na to.
Nařezaná rajčata jsem nejprve "pošťuchal" jako brambory - hodně se rozmělní. Pak se nemusí tolik "štvát" tyčový mixer (ještě před vařením).
Při vaření jsem použil nižší stupeň na el. sporáku (3 -4). Nemusí se to tolik hlídat. Na konci vaření ještě jednou mixerem.
Pasírák je fajn. Nemusí být drahý z Tescomy, stačí plastový z Kaufu.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: rajčatový protlak rajský protlak domácí výroba rajčatový protlak recept recept rajcatovy protlak domácí rajčatový protlak domácí rajčatový protlak recept rajsky protlak domácí rajský protlak recept domácí rajský protlak recept na domaci rajčatový protlak rajský protlak protlak z rajčat recept na rajčatový protlak rajcatovy protlak domaci výroba rajčatového protlaku domácí protlak vyroba rajského protlaku rajčatový protlak vyroba recept na domaci rajský protlak recept na rajský protlak

Suroviny: rajče, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Rajčatový protlak

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ4G