Nutriční hodnoty (Špecle, noky, Spaetzle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 701 kJ / 2 079 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 27,00 g |
| – nasycené | 6,89 g |
| – nenasycené | 13,55 g |
| –– mononenasycené | 7,10 g |
| –– polynenasycené | 6,45 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 254 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 372,53 g |
| – cukry | 31,13 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská |