Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa se zeleninovo-smetanovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 343 kJ / 1 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 147,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,44 g |
Tuky | 82,92 g |
– nasycené | 26,34 g |
– nenasycené | 47,49 g |
–– mononenasycené | 36,28 g |
–– polynenasycené | 11,22 g |
––– omega 3 | 3,39 g |
Vláknina | 12,70 g |
Cholesterol | 425 mg |
Sodík | 811 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 35,15 g |
– cukry | 24,15 g |
––– laktóza | 8,55 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 g 500-600 g kuřecích prsou | Kuře prso | 550 g |
80-100 g 80-100 g uzeného libovějšího bůčku vcelku (nebo uzená slanina) | Vepřový bok | 90 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
300 g 300 g čerstvé kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 300 g |
60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
sůl | Sůl mořská | |
2,5 2,5 zarovnané lžičky krupicového cukru | Cukr bílý | |
2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
2 kolečka 2 kolečka citronu | Citrón čerstvý | |
trochu trochu citronové šťávy na dochucení | Šťáva z citrónu | |
1 1 velký bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 3 velké kuličky nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
2 špetky 2 špetky tymiánu | Tymián sušený | |
drůbeží vývar dle potřeby (nebo jen voda) | Vývar kuřecí | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky(nebo podle potřeby) | ||
200-250 ml 200-250 ml sladké 12% smetany (nebo méně) | Smetana kravská sladká 12% | 225 ml |
trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% |