Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa se zeleninovo-smetanovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 343 kJ / 1 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 147,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,44 g |
| Tuky | 82,92 g |
| – nasycené | 26,34 g |
| – nenasycené | 47,49 g |
| –– mononenasycené | 36,28 g |
| –– polynenasycené | 11,22 g |
| ––– omega 3 | 3,39 g |
| Vláknina | 12,70 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 811 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 35,15 g |
| – cukry | 24,15 g |
| ––– laktóza | 8,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g kuřecích prsou | Kuře prso | 550 g |
| 80-100 g 80-100 g uzeného bůčku v celku (nebo uzená slanina) | Vepřový bok uzený | 90 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 300 g 300 g čerstvé kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2,5 2,5 zarovnané lžičky krupicového cukru | Cukr bílý | |
| 2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 2 kolečka 2 kolečka citronu | Citrón čerstvý | |
| trocha trocha citronové šťávy na dochucení | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 velký bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 3 velké kuličky nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 2 špetky 2 špetky tymiánu | Tymián sušený | |
| drůbeží vývar dle potřeby (nebo jen voda) | Vývar kuřecí | |
| 1-1,5 1-1,5 lžíce hladké mouky nebo podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| 200-250 ml 200-250 ml 12% smetany na vaření (nebo méně) | Smetana kravská sladká 12% | 225 ml |
| trocha trocha mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% |