Nutriční hodnoty (Teplý salát s květákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 136 kJ / 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,90 g |
| Tuky | 61,60 g |
| – nasycené | 15,79 g |
| – nenasycené | 45,20 g |
| –– mononenasycené | 32,12 g |
| –– polynenasycené | 13,08 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 7,90 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 540 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 32,76 g |
| – cukry | 18,00 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 malý květák | Květák čerstvý | |
| 100 g 100 g baby špenátu | Baby špenát | 100 g |
| 50 g 50 g mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
| 4 lžičky 4 lžičky kaparů | Kapary | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |