Kuřecí paprikáš

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 kuře (rozporcované na 12 kousků)
sůl
pepř
červená mletá paprika
1 kelímek 12% smetany
1 cibule
olej
3 polévkové lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátko rozporcujeme asi na 12 kousků, pak opečeme na pánvi v oleji.

  2. Opečené porce vložíme do tlakového hrnce a chvíli necháme být.

  3. Na zbytku výpeku na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, pak přidáme polévkovou lžíci papriky a asi půl minuty restujeme.

  4. Potom vše přidáme ke kuřeti v papiňáku a přidáme cca 1/2 l vody.

  5. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.

  6. Otevřeme hrnec a vyndáme kuře.

  7. Zbylou šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a po vaříme cca 10 minut.

Poznámka

Podávame s těstovinami, haluškami nebo vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí paprikáš

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: paprikáš paprikáš recept paprikáš z kuřecího masa recept na paprikáš paprikac recept paprikáš recepty paprikas kuřecí maso na paprice paprykáš paprikář paprykáč paperitas krůtí paprikáš paprikac recept kureci prsa na paprice recepty na paprikas kuřeci na paprice paprikáš z kuřete paprikas recepty drubezi paprikas

Zapomněl/a jsem heslo