Kuřecí paprikáš

Jitka a Vlastik Kuchař:

Drůbeží maso 0 názorů

43

Suroviny

1 kuře (rozporcované na 12 kousků)
sůl
pepř
červená mletá paprika
1 kelímek 12% smetany
1 cibule
olej
3 polévkové lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátko rozporcujeme asi na 12 kousků, pak opečeme na pánvi v oleji.

  2. Opečené porce vložíme do tlakového hrnce a chvíli necháme být.

  3. Na zbytku výpeku na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, pak přidáme polévkovou lžíci papriky a asi půl minuty restujeme.

  4. Potom vše přidáme ke kuřeti v papiňáku a přidáme cca 1/2 l vody.

  5. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.

  6. Otevřeme hrnec a vyndáme kuře.

  7. Zbylou šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a po vaříme cca 10 minut.

Poznámka

Podávame s těstovinami, haluškami nebo vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí paprikáš

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: paprikáš paprikáš recept paprikáš z kuřecího masa recept na paprikáš paprikac recept paprikáš recepty paprikas kuřecí maso na paprice paprykáš paperitas paprykáč paprikac recept krůtí paprikáš paprikář recepty na paprikas paprikáš z kuřete paprikas recepty kuřecí s paprikou drubezi paprikas madarsky paprikáš

Zapomněl/a jsem heslo