Nutriční hodnoty (Jarní brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 245 kJ / 1 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,84 g |
| Tuky | 52,35 g |
| – nasycené | 19,71 g |
| – nenasycené | 28,97 g |
| –– mononenasycené | 25,09 g |
| –– polynenasycené | 3,88 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 12,96 g |
| Cholesterol | 342 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 3,21 g |
| Sacharidy | 87,28 g |
| – cukry | 6,61 g |
| ––– laktóza | 1,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg brambor nakrájených na menší části | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 červená řepa uvařená asi 40 min v tlakovém hrnci v osolené vodě | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 vejce uvařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 konzervy 1/2 konzervy kukuřice a červené fazole Bonduelle Texas (kukuřice a červené fazole) | Fazole červená ledvina | |
| 1 1 Hermelín | Hermelín | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku smíchané se | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžícemi 2 lžícemi olivového oleje na potření brambor | Olej olivový | 22 ml |
| nať zelené petrželky na ozdobení | Petržel nať čerstvá |