Nutriční hodnoty (Pohankové risotto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,25 g |
| Tuky | 7,63 g |
| – nasycené | 2,52 g |
| – nenasycené | 5,12 g |
| –– mononenasycené | 2,22 g |
| –– polynenasycené | 2,90 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 188,58 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek pohanky nebo krup | Pohanka loupaná | 250 g |
| 1 1 a 1/4 hrnku vývaru | Vývar masový | |
| 1 hrst 1 hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| řapíkatý celer | Celer řapíkatý | |
| brokolice | Brokolice čerstvá | |
| růžičková kapusta | Kapusta růžičková čerstvá | |
| špenát | Špenát čerstvý | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| zelené fazolky | Fazolky čerstvé | |
| květák | Květák čerstvý | |
| houby | Hřib čerstvý | |
| čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | |
| slanina | Špek |