Špaldovo-celozrnný knedlík

suslajda Kuchařka: suslajda

Přílohy 8 názorů

Suroviny

300 g špaldové mouky
200 g celozrnné mouky
20g droždí
1 KL medu
2 PL oleje
300-400 ml vlažné vody
dvě špetky soli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek: 200 ml vlažné vody, 1 kávová lžička medu, 20 g droždí. Do mísy si dáme obě mouky, sůl, olej, 150 ml vlažné vody a vzešlý kvásek.

  2. Vypracujeme těsto, že je řádně vypracované poznáme tak, že se nelepí na vařečku ani mísu. Poprášíme moukou a necháme v teple vykynout.

  3. Z vykynutého těsta si připravíme šišky a vaříme 20-25 minut na páře. Po uvaření ihned knedlík propícháme nebo přepůlíme, aby se nám nesrazil.

Poznámka

Voda v receptu je orientační záleží na mouce. Knedlíky se dají vařit i ve vodě, ale já kynuté vařím jedině na páře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldovo-celozrnný knedlík

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    spagetka:děkuji za vysvětlení byla jsem mimo net:-K

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    spagetka:děkuju za info, alespoň vím, že jsem ho nezmastila :-)). Každopádně nám chutnal :).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitka: jitko, celozrnka i špaldovka dělá normmálně jakékoli pečivo hutnějším, nebude měkčí, nadýchanější nějakým delším kynutím, je to dáno strukturou použité mouky;-);-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Dnes jsem zkoušela, chuťově byl velmi dobrý, ale přišel mi dost hutný. Nemám s vařením knedlí zkušenosti, chybí mi tu informace, jak dlouho nechat tento knedlík vykynout? :-) Nechala jsem hodinu podle jiného receptu, ale nevím, jestli to pro tento typ nebylo třeba málo?

    Odpovědět

  • Kammila Kammila

    Děkuji za recept, byl opravdu dobrý :-) budu dělat častěji :yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    malaneta:Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chtnal:-K

    Odpovědět

  • malaneta malaneta

    tenhle knedlík si určitě kladný bod zaslouží, hledala jsem nějakou zdravější variantu a tenhle je moc dobrý. Jako celozrnnou mouku jsem použila žitnou a i když byla hruběji namletá, výsledek dopadl dobře. Chuťově s omáčkou není cítit nějaký velký rozdíl, možná víc "saje" omáčku :):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hani, výborné, já špaldovku miluju, kvůli tomu svému diabetikovi už ani jinou nepoužívám. Dělala jsem jen ze špaldovky, ale zkusím malinko i té celozrnky :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zdravé knedlíky ze špaldové mouky knedlíky ze špaldové mouky celozrnný knedlík knedlík ze špaldové mouky kynuté knedlíky ze špaldové mouky kynutý knedlík ze špaldové mouky celozrný knedlík špaldový houskový knedlík celozrnný knedlík recept recept na celozrnný knedlík celozrnne knedliky špaldový kynutý knedlík knedle ze špaldové mouky celozrne knedliky špaldové kynuté knedlíky spaldove houskove knedliky knedlíky z celozrnné mouky recept na celozrnné knedlíky knedlíky z špaldové mouky celozrnný kynutý knedlík