Nutriční hodnoty (Dort housenka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 595 kJ / 4 922 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 126,81 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,81 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g | 
| Tuky | 81,24 g | 
| – nasycené | 20,06 g | 
| – nenasycené | 37,56 g | 
| –– mononenasycené | 28,92 g | 
| –– polynenasycené | 8,64 g | 
| ––– omega 3 | 0,29 g | 
| Vláknina | 12,00 g | 
| Cholesterol | 2,60 g | 
| Sodík | 1,20 g | 
| Sůl | 3,70 g | 
| Sacharidy | 915,02 g | 
| – cukry | 608,02 g | 
| ––– laktóza | 0,02 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g | 
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g | 
| 400 g 400 g cukru krupice | Cukr bílý | 400 g | 
| 10 Pl 10 Pl teplé vody | Voda | 180 ml | 
| 2 Čl 2 Čl prášku do pečiva | Kypřící prášek | 20 g | 
| 2 2 šlehačky | Šlehačka 35% | |
| 2 2 polotučné tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| želatinový ztužovač | Ztužovač želatinový | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| potahová hmota | Fondán | |
| potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| rum | Rum | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| 2 2 másla | Máslo kravské | 2 g | 
| 200 g 200 g cukru na potření dorty pod hmotu | Cukr bílý | 200 g |